Nový fotoaparát Panasonic DMC-FZ10

22.03.2004 Celý región

Spoločnosť Panasonic predstavila v Bratislave 18.3.2004 jedinečný digitálny fotoaparát DMC-FZ10, ktorý disponuje 12-násobným zoomom s optickou stabilizáciou ...
Spoločnosť Panasonic predstavila v Bratislave 18.3.2004 jedinečný digitálny fotoaparát DMC-FZ10, ktorý disponuje 12-násobným zoomom s optickou stabilizáciou MEGA O. I. S. a snímačom so 4 miliónmi bodov.

Model DMC-FZ10 disponuje objektívom Leica DC VARIO-ELMARIT s ohniskovou vzdialenosťou 35-420 mm v prepočte na 35 mm kinofilm a svetelnosťou objektívu F2,8 v celom rozsahu.

Objektív je prispôsobený pre snímač s vyšším rozlíšením a jednou zo zmien v konštrukcii je implementácia člena s extrémne nízkou disperziou (ED), ktorý minimalizuje farebné skreslenie. Celková stavba 13 optických členov v 8 skupinách a použitie 3 asférických členov, hovorí o maximálnej snahe ponúknuť ostrý, prekreslený obraz s verným farebným podaním.

V štandardnej výbave k fotoaparátu sa dodáva aj slnečná clona, ktorá znižuje možnosť vniknutia parazitného svetla zo strany, čím by sa v obraze mohli vyskytnúť nežiadúce odrazy. Nový režim stabilizácie (MEGA O. I. S) umožňuje rýchlejšie reagovať na záchvev pri stlačení spúšte, pričom sa minimalizuje aj optický vplyv korekčného elementu na ostrosť a kresbu výslednej snímky. Optický stabilizátor zabráni rozstraseným snímkam aj pri dlhšom čase uzávierky, či dlhom ohnisku. Novými funkciami sú predovšetkým manuálne možnosti nastavenia expozície, vyváženia na bielu farbu a možnosť manuálneho zaostrovania s otočným prstencom na objektíve.

Aparát umožňuje snímať neobmedzene dlhé videosekvencie so zvukom v rozlíšení 320x240 bodov pri frekvencii 30 snímok za sekundu. Displej má 5 cm veľkú uhlopriečku a počet zobrazovacích bodov je 130 000. Elektronický hľadáčik má 114 000 bodov a dioptrickú korekciu v rozsahu +/- 4 dioptrie.

Novinkou je možnosť zobrazenia histogramu v reálnom čase, ktorý umožní užívateľovi informáciu o rozložení jasu v snímke.
 

Vyberte región